Étterem Mester - Magyarországi étterem kereső

Étterem Mester akciófigyelő: hírek, akciók, eseményekRegisztráljon vendéglátóhelyet

Regisztráljon látogatóként

Gyorslinkek

Michelin cities of Europe 2009

Megjelent a Michelin cities of Europe legújabb, huszonnyolcadik kiadása. Ez alkalommal sem sikerült hazai étteremnek csillagot nyernie. A kelet-európai régióból csupán két Prágai étterem kapott csillagot. Az egyik a Four Seasons hotel Allegro étterme - amely megtartotta tavaly megszerzett egy csillagát – a másik pedig Gordon Ramsay nevével fémjelzett Maze.

A kiadványban egyébként 324 csillagos étterem szerepel. Budapesten 21 éttermet minősítettek, de a kiváló ár-érték arányúnak találtatott, Bib Gourmand emblémával jutalmazottak szűk köre még tovább csökkent. Ennek oka, hogy Segal Viktor étterme bezárt, így csak a Náncsi néni vendéglője maradt. Azonban tény, hogy a jóval nagyobb Lengyelországban ugyanannyi a Bib Gourmand és a csillagos hely, mint nálunk, miközben Szlovákia, Románia és Bulgária egyáltalán nem szerepel a kiadványban. A szomszédos Ausztriában viszont három csúcsétteremről számol be a kiadvány, a négy skandináv ország (Dánia, Finnország, Norvégia és Svédország) fővárosainak mindegyikében pedig legalább egy kétcsillagos étterem van.

A csúcsot továbbra is Franciaország tartja, a maga 53 csillagos vendéglőjével, a dobogó második fokán pedig Németország áll 44 ilyen étteremmel.

http://www.michelinguide.com/us/guide.html


http://www.etteremmester.hu
2009-03-17 19:59
Szeretnél te is értesülni a legfrissebb és legjobb étterm akciókról? Regisztrálj honlapunkon: Értesítést kérek a legfrissebb akciókról!
További hasonló ajánlatok

Hozzászólások

Szóljon hozzá Ön is!
Jelentkezzen be weboldalunkra és ossza meg velünk véleményét!


Bejelentkezés

E-mail cím:
Jelszó:
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Keresés
Copyright 2008-2013 Étterem-Mester